zo goedkoop mogelijk center parcs

Goedkoop naar Center Parcs? Lees onze tips

Zo goedkoop mogelijk naar Center Parcs, nog niet zo eenvoudig vaak, maar in dit artikel krijg je van ons een paar tips om je lastminute Center Parcs zo gunstig mogelijk te boeken. Helaas verhuurt Center Parcs haar bungalows vrijwel allemaal zelf waardoor ze met aardig vaste prijzen werken, maar met de tips in dit artikel kun je toch nog redelijk eenvoudig goedkoop naar Centerparcs.

CHECK DE GOEDKOOPSTE LASTMINUTES CENTER PARCS HIER

Kortingen center parcs

Zoals je zult merken als je op zoek gaat naar een goedkoop midweekje of een goedkoop weekendje center parcs is dat de prijzen op sommige parken nooit echt laag worden. Center Parcs hanteert een strak prijsbeleid en gezien de populariteit van sommige parken kiezen ze ervoor om de prijzen nooit heel extreem te verlagen. Toch zijn er een aantal tips die de moeite waard zijn als je op zoek gaat naar een goedkoop verblijf op Center Parcs.

Zo goedkoop mogelijk naar Center Parcs – tips

Hoe je zo goedkoop mogelijk naar Center Parcs gaat lees je hieronder.

  1. Lastminutes – geen voorkeur. Verreweg het goedkoopst ben je uit als je geen echte voorkeur hebt voor een bepaald park. Als je per se op bijvoorbeeld de Huttenheugte of het Heijderbos wilt verblijven zul je merken dat de keus een stuk minder groot is.
  2. Kijk eens naar het buitenland. Net over de grens, maar ook in Duitsland en Frankrijk vind je verschillende center parcs die vaak een stuk goedkoper zijn dan de vaak drukke Nederlandse center parcs.
  3. Boek heel vroeg of heeeel laat. Als je vroeg boekt krijg je vaak grote voordelen. Zo heb je dan vaak een aantal activiteiten ter plaatse gratis en profiteer je van vroegboek kortingen. Het grote voordeel van vroeg boeken is natuurlijk dat je weet waar je aan toe bent en zeker bent van een plekje. Maar…als het niet zo heel veel uitmaakt wanneer of waarheen je gaat kan het geen kwaad om tot het laatste moment te wachten. Je betaalt dan namelijk nog een stuk minder dan bij een vroegboekkorting.
  4. Boek buiten schoolvakanties en populaire weekenden. Er zijn natuurlijk een aantal momenten dat Center Parcs heel druk is. Denk bijvoorbeeld aan de meivakantie, voorjaarsvakantie en herfstvakantie.

Goedkoop center parc tips

Kortingscodes center parcs

Center parcs heeft, net als veel reisaanbieders ervoor gekozen om kortingen direct in de prijs te verwerken. Je kunt dus rustig rechtstreeks naar de site gaan en daar je midweekje of weekendje weg boeken.

Let er trouwens op dat Center Parcs inmiddels ook een aantal aanbieders van vakantieparken heeft overgenomen. Hoewel deze vakantieparken Center Parcs heten kan het zijn dat de faciliteiten anders zijn dan bij de “originele” center parcs. Op de site kun je echter precies zien welke faciliteiten er ter plekke zijn.

Wanneer boek je Center Parcs zo goedkoop mogelijk?

Er zijn een aantal momenten waarop je een weekendje of midweekje centerparcs goedkoop kunt boeken. Heeeel lang vantevoren, wat vooral handig is als je met familie of vrienden reist en misschien meer dan 1 huisje nodig hebt. De tweede optie is vlak vantevoren. Eigenlijk raden we dit vooral aan als je geen echte voorkeur hebt en gewoon een weekendje of midweekje weg wilt.

Center Parcs buiten schoolvakanties

Het spreekt voor zich dat een huisje op Center Parcs in de schoolvakanties van Nederland, maar ook van Duitsland en Belgie duurder is dan wanneer je in een week gaat die gunstig valt. Zo is de eerste week van het nieuwe jaar vaak goedkoop, maar ook in de maanden februari en maart scoort je goedkoop een huisje op center parcs. Als je lid bent en de centerparcs brochure thuis krijgt, ontvang je vaak na afloop van je verblijf een kortingsbon voor de volgende keer. Erg handig!

CHECK DE GOEDKOOPSTE LASTMINUTES CENTER PARCS HIER

Center Parcs goedkoop aqua mundo

Verschillende center parcs

Er zijn verschillende soorten center parcs. Zo hebben ze een aantal andere parken opgekocht. Deze hebben nog een iets andere stijl en hebben niet altijd een aqua mundo. Wel zijn deze vaak een stuk goedkoper dan de originele Center Parcs. Een ander voordeel is dat de ligging van deze parken vaak wel echt bijzonder mooi is. Er zijn parken in Duitsland, Frankrijk, Belgie en Nederland dus keus genoeg als je het niet erg vind om een stukje te rijden.

Er wordt gewerkt met een soort sterrensysteem. Hoe meer sterren, hoe luxer het park en hoe meer faciliteiten. Daarnaast heb je ook nog verschillende soorten huisjes. Zo zijn er kleine tweepersoons bungalows, maar ook grote luxe 6-persoons huisjes.