goedkoop boeken

Wanneer goedkoop boeken?

Wanneer goedkoop boeken, dat is een vraag die elke keer weer relevant is. Prijzen bij touroperators als Sunweb, Corendon, Kras en TUI wisselen soms sterk, soms zelfs meerdere keren op een dag. Het in de gaten houden van prijzen van reisaanbieders kan daarom heel lucratief zijn. Natuurlijk weet je nooit zeker wanneer het beste moment is en kan het altijd gebeuren dat een reis die de ene dag goedkoop is dat ook blijft, of een paar uur later alweer duurder is. De reisorganisaties noemen dit “dynamic pricing” en experimenteren hier volop mee. Ook voor het kopen van vliegtickets is het verschil per dag soms heel groot. In dit artikel dan ook een paar tips om goedkoop boeken te vergemakkelijken.

De beste manier om goedkoop te boeken: lastminute-blog

Laat een ander het werk doen! Dagelijks controleert lastminute blog de goedkoopste aanbiedingen en lastminutes naar vele bestemmingen. Als je dus op zoek bent naar een leuke goedkope lastminute naar een zonnig land of juist naar een wintersport bestemming is het aan te raden het blog te volgen. Dit kan ook via facebook trouwens! Maar, dat is natuurlijk een beetje preken voor eigen parochie. Er zijn meer methoden om goedkoop te boeken!

Incognito surfen

Inmiddels is de wereld aardig geavanceerd en experimenteren sommige reisaanbieders met het aanbieden van verschillende prijzen gebaseerd op je ip-adres of locatie. Als je bijvoorbeeld twee keer een bepaalde reis bekeken hebt zijn er bedrijven die automatisch bij de derde keer de prijs verhogen. Als je vervolgens op een andere computer inlogt of een privé venster opent is de prijs echter nog de goedkope prijs. Er wordt in Nederland momenteel niet veel mee gedaan, maar het kan geen kwaad om voor je een reis boekt dezelfde pagina ook eens via een prive browser of proxy te bekijken.

Dinsdag en zondag

Voor bijvoorbeeld vliegtickets is er al best veel onderzoek gedaan naar wanneer vliegtickets het goedkoopst zijn. Hieruit is gebleken dat je je vlucht het beste op een dinsdag of zondag kunt boeken. Als je niet heel afhankelijk bent van reisdata is het ook raadzaam op meerdere vertrekdata te kijken. Zo kun je goedkoop boeken als je niet per se op een bepaalde datum ergens hoeft te zijn.

Vroeg of laat boeken?

Eigenlijk maakt dat vaak niet zoveel uit. Bij vroeg boeken heb je kans op vroegboekkortingen en weet je vooraf waar je aan toe bent. Bij lastminutes is het voordeel dat je flexibeler bent en als je geen hele sterke voorkeur hebt voor een bepaald hotel of bepaalde reisbestemming is het mogelijk om lastminute ontzettend goede deals te vinden.

Goedkoop boeken

Uiteindelijk kun je er vanuit gaan dat prijzen uiteindelijk niet heel veel verschillen. Wel zijn er natuurlijk regelmatig speciale aanbiedingen of lastminutes waarmee goedkoop boeken goed mogelijk is. Het is raadzaam deze in de gaten te houden. Als je eenmaal een bestemming gekozen hebt is het vrij eenvoudig om af en toe eens te kijken naar het reisaanbod en te boeken op een moment dat de prijzen laag zijn.