Veilige reisbestemmingen

Met de aanslagen in Parijs, Egypte en Tunesië nog vers in het achterhoofd schrijven we dit artikel. Veilige reisbestemmingen, iets dat natuurlijk onmogelijk te garanderen is.

De meeste bestemmingen zijn natuurlijk veilig, maar het is altijd mogelijk dat er iets gebeurt. Wel kun je natuurlijk bij het uitzoeken van je zonvakantie of last minute rekening houden met plekken die een verhoogd risico lopen. Of je die uiteindelijk wilt vermijden is aan jezelf, want alleen jij kunt de keus maken of je een land veilig genoeg vindt.

Veiligheid bij reizen

Veiligheid hangt nauw samen met gevoelens. Concreet gezien is bijvoorbeeld de kans om een dodelijk auto-ongeluk te krijgen een stuk groter dan in een vliegtuig neer te storten, maar mensen zijn over het algemeen banger voor het vliegtuig dan voor de auto. De perceptie is daarbij dus van belang. Zo zullen mensen al heel snel weer naar Parijs gaan, maar zullen Egypte en Tunesie langer moeten wachten tot het toerisme naar deze landen herstelt.

Maar, veilige reisbestemmingen zijn er natuurlijk genoeg. Een aantal van onze aanraders vind je hieronder. Natuurlijk zijn ook Turkije en Egypte over het algemeen veilige reisbestemmingen, maar de kans is daar groter op een aanslag of problemen dan in andere landen.

Laat dit je echter niet tegenhouden, want het zijn beide grote landen waar je op de resorts over het algemeen niks hebt om je druk over te maken.

Veilige reisbestemmingen

Veilige reisbestemmingen 2016

Wat ons betreft kun je op de volgende reisbestemmingen de komende periode het meest onbezorgd genieten van je zonvakantie.

  1. Spanje – natuurlijk kun je in Spanje prima terecht. De kans op een aanslag is minimaal, de kans op natuurelementen die plotseling opleven ook. Ga dus gerust naar Spanje op lastminute en geniet van een heerlijke vakantie. Wel is het in de maanden december, januari en februari wel een goede plek om te overwinteren, maar als je echt wilt zonnen kun je beter iets verder weg gaan.
  2. Portugal – een reisbestemming die nooit teleur stelt. Met name Albufeira is natuurlijk populair, maar ook lastminutes in andere gebieden zijn zeker de moeite. Ook hier geldt dat het in de wintermaanden niet zo warm is.
  3. Curaçao en Sint Maarten – stabiele reisbestemmingen op slechts een uur of 8 vliegen vanaf Nederland. Steeds meer touroperators bieden supervoordelige lastminutes aan richting deze eilanden. Zo kun je al voor 600 euro een weekje genieten van zon, snorkelen en duiken op bijvoorbeeld Sint Maarten.
  4. Griekenland – natuurlijk ook een prima reisbestemming. Nu de rust weergekeerd is en de Grieken hun uiterste best doen om de financiële ellende achter zich te laten zul je merken dat Griekenland en de Griekse eilanden nog steeds prima en veilige reisbestemmingen zijn.

Natuurlijk kun je naar nog veel meer bestemmingen probleemloos reizen. Het zuiden van de Verenigde Staten, maar ook Kaapverdie, de Canarische Eilanden en nog veel meer bestemmingen zijn natuurlijk gewoon veilig.

Toch kan het geen kwaad om bij het kiezen van een zonvakantie of lastminute goed te kijken naar meer dan alleen de prijs.

De kans is natuurlijk minimaal dat er ergens iets gebeurt, maar als je gevoelig bent voor dit soort dingen kan het geen kwaad om voor de zekerheid een bestemming te kiezen waar je ook echt op je gemak gaat zijn. Niemand heeft er iets aan als je stiekem toch wat onrustig bent.

Reisbestemmingen veilig