all-inclusive alanya

Turkije veiligheid 2019 (update)

Update november 2018 veiligheid Turkije

Inmiddels is er weer aardig wat gebeurd in Turkije. De Lire is gedaald, maar inmiddels ook alweer hersteld. De inflatie in Turkije is echter ook groot, dus financieel zul je er tijdens je vakantie Turkije waarschijnlijk niet al te veel voordeel aan hebben.  Voor wat betreft de veiligheid is het in Turkije rustig. Er zijn geen grote incidenten geweest in de laatste maanden. Het blijft van belang om politiek thuis te laten als je op vakantie gaat. Zoek de discussie niet op en laat je niet verleiden tot uitspraken met betrekking tot de president of de dagelijkse gang van zaken.

VAKANTIES TURKIJE 2019 – aanbiedingen

Update januari 2018 Turkije en veiligheid

Inmiddels lijkt de rust aardig weergekeerd te zijn in Turkije en bieden reisorganisaties zoals Corendon Turkije weer volop aan. In feite kun je er op de resorts rustig vanuit gaan dat veiligheid prioriteit heeft. Omdat toerisme voor Turkije een belangrijke bron van inkomsten is, is er veel aan gelegen om reizigers een onbezorgde vakantie te laten beleven.

Toch bereiken ons berichten dat er af en toe vanuit politiek oogpunt nog wel eens gekke acties zijn. Zo is het raadzaam om voor vertrek geen gekke dingen op social media te posten over de politieke situatie aldaar. Ga naar Turkije om te genieten van een onbezorgde vakantie, geniet van de luxe en kwaliteit van de resorts, maar bemoei je niet met politiek, daar is een vakantie ook niet voor bedoeld immers.

Voor wat betreft een lastminute reis naar Turkije kun je er momenteel perfect terecht. Er worden nog altijd grote vroegboek kortingen gegeven ook, dus ook in de zomer van 2018 kun je voor een aantrekkelijk bedrag genieten van een vakantie op 1 van de vele resorts.

Update april 2017

Na de winst van het referendum in Turkije lijkt er weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd te zijn aan de issues tussen de EU en Nederland. Vooralsnog is er echter voor toeristen niks aan de hand. De resorts in Turkije lopen tegen een enorme achterstand in het aantal boekingen aan, soms tot wel de helft minder dan normaal. Dat heeft voordelen voor de prijs van all inclusives en last minutes natuurlijk. Als toerist hoef je je in de resorts geen zorgen te maken over ontwikkelingen in Turkije zelf. Ook in Turkije zijn de belangen groot en zullen ze er alles aan doen om mensen ongestoord van een vakantie te laten genieten.

Natuurlijk geldt ook in Turkije de normale waakzaamheid die iedereen inmiddels heeft na de verschillende aanslagen in Europese steden.

Update 12 februari 2017 – Turkije veilig?

De laatste maanden is het rustig in Turkije. Zoals bij elke vakantie kan er iets gebeuren, maar het is natuurlijk in het belang van Turkije zelf om haar toeristen zo goed mogelijk te beschermen. De resorts in Alanya en Antalya en bekende badplaatsen als Bodrum zijn zich zeker bewust van de mogelijke risico’s en hebben hun voorzorgsmaatregelen genomen.

Nog steeds is waakzaamheid bij populaire toeristische attracties raadzaam, maar geldt dat niet eigenlijk voor vrijwel alle locaties in Europa op het moment? Belangrijk is vooral je eigen gevoel. Een vakantie is immers bedoeld ter ontspanning, dus als je je druk maakt is het wellicht raadzaam ergens anders heen te gaan. Voor de prijs kun je Turkije absoluut overwegen, want er zijn weinig landen zo goedkoop als Turkije, zeker ook voor all inclusives en last minutes.

CHECK DE LASTMINUTES TURKIJE 2017 HIER

Update 13 december 2016 – Veiligheid Turkije

Hoewel de vraag naar Turkije-reizen alweer een beetje toeneemt (althans, volgens sommige reisorganisaties), zijn er afgelopen week ook weer verschillende aanslagen in Turkije geweest. Hoewel deze zich niet richten op toeristische gebieden voert het wat ver om Turkije “veilig” te noemen. Met name Istanbul is een stad waar je toch enigszins op moet letten, zeker in de buurt van toeristische attracties.

Veiligheid op de Turkse resorts

Aan de Turkse Riviera kun je zonder problemen genieten van een goede en goedkope lastminute. Als je van plan bent gewoon een weekje lastminute Alanya of Antalya te boeken, dan kun je er op rekenen dat dat geen probleem is. De beveiliging van de Turkse badplaatsen is goed op orde en het toerisme is erg belangrijk voor het land, vandaar ook de focus op het goed beveiligen ervan.

De afweging zul je uiteindelijk zelf moeten maken, maar we raden een beetje extra waakzaamheid wel aan op drukke plekken, vliegvelden en toeristische locaties.


Er is de laatste maanden al veel gezegd en geschreven over de veiligheid van de Turkse badplaatsen. Een goede afweging maken kan dan ook helemaal geen kwaad. In dit artikel proberen we je een realistisch beeld te geven van de mogelijke risico’s, maar ook van de mogelijkheden.

all inclusive turkije

Is Turkije een veilige lastminute bestemming?

Het antwoord is ja en nee. Natuurlijk is het de Turkse regering er enorm veel aan gelegen om de veiligheid van de toeristen, die een groot deel van het inkomen van Turkije bepalen, te waarborgen. Aan de andere kant zijn er in Turkije de laatste periode veel aanslagen geweest, weliswaar tot nu toe nauwelijks gericht op het echte toerisme, maar met de bomaanslag in Istanbul een paar maanden terug komt het wel dichterbij.

Als je van plan bent Turkije te bezoeken voor bijvoorbeeld een all inclusive vakantie of een lastminute weekje weg zijn er zeker mogelijkheden. De grote resorts in Antalya en Alanya zijn goed voorbereid. De kans om betrokken te raken bij een aanslag is natuurlijk sowieso heel erg klein, dat is iets wat je zeker niet moet vergeten.

Tot op heden zijn er in de toeristen resorts aan de kust nog geen onrustigheden of voorvallen geweest. Natuurlijk is het raadzaam om enigszins alert te zijn, maar dat is op het moment op veel plekken het geval.

Echte veiligheid bestaat helaas niet, maar het is voor een goede relaxte vakantie in Turkije natuurlijk wel van belang dat je je veilig voelt. Als je van jezelf weet dat je niet zo’n held bent en ergens in je achterhoofd je niet 100% zeker bent, ga dan lekker naar Spanje of boek een lastminute Portugal.

Een paar tips met betrekking tot veiligheid

  • Vermijd hele drukke plaatsen en supertoeristische bestemmingen. Blijf een beetje uit de drukte
  • Wees enigszins alert
  • Houd het nieuws in de gaten
  • Maak je niet te druk, de kans om door een auto overreden te worden of door een vallende kokosnoot om het leven te komen is bijna even groot als de kans door een aanslag om het leven te komen.
  • Vakantie is bedoeld om te ontspannen. Heb je toch twijfels, laat Turkije dan even een jaartje links liggen, betaal honderd euro meer en heb daarmee wat gemoedsrust.