Trivago echt goedkoper? De test!

Op dit moment is het bedrijf Trivago druk aan het adverteren op tv, waarbij ze aangeven 200 websites met elkaar te vergelijken om zodoende de laagste prijs te krijgen. Wij namen de proef op de som en hebben voor een aantal willekeurige hotels in uiteenlopende steden gezocht naar een hotel en de onderlinge prijsverschillen.

Hoe werkt het?

Hotels werken vaak samen met een groot aantal boekingswebsites. De meest bekende in Nederland zijn booking.com en expedia, maar er zijn er nog veel meer. Wat Trivago doet is het vergelijken van de prijs van een hotelovernachting op de verschillende websites. Hierdoor kun je soms fors besparen.

Trivago echt goedkoper?

We hebben een aantal hotels getest. Zo hebben we gekeken naar een hotel in de stad Brugge. Het viersterren hotel Aragon wordt op ebookers aangeboden voor EUR 153, op weekendesk voor EUR 123 en op Amoma.com zelfs voor EUR 115. Dat scheelt dus bijna EUR 40. Zelf hebben we nog nooit van weekendesk of amoma gehoord, dus als we gewoon een hotel hadden uitgezocht hadden we ruim een kwart meer betaald.

trivago echt goedkoper

Hotel in Maastricht

Voor sommige hotels is het verschil minimaal of is er helemaal geen verschil. Ook zijn er hotels die slechts met enkele boekingssites samenwerken. Maar, voor andere hotels scheelt het weer enorm. Zo wordt het Novotel Maastricht op Otel.com en RoomsXXL aangeboden voor EUR 147 terwijl de goedkoopste deal slechts EUR 96 is. Van de besparing kun je heerlijk uit eten!

Profiteren van Trivago

Het kan helemaal geen kwaad om kritisch te kijken naar de prijs van een hotelkamer. Zeker als je een lastminute hotel zoekt is het een aanrader om op trivago te kijken voor je je boeking compleet maakt op een andere website. Uiteindelijk betaal je zo minder voor hetzelfde en hou je geld over. Ook zakelijk kan het geen kwaad om goed te kijken naar de kosten van hotelkamers voor medewerkers.

Rome

Regelmatige reizigers

Als regelmatige hotelkamerbewoner is het bizar om de grote verschillen te zien. Inmiddels neemt trivago ook steeds vaker de officiele prijs van de hotelwebsite op in het overzicht. Voor hotels een gunstige manier om hun kamers te verhuren, want de commissies die ze betalen aan boekingswebsites zijn hoog.

Onze conclusie naar aanleiding van een simpel onderzoek: Trivago is echt goedkoper. In ons “onderzoekje” scheelde het gemiddeld 36% vergeleken bij de hoogste prijs.