Marmaris in de winter een vredig stadje, in de zomer wordt het overspoeld door toeristen

Marmaris in de winter een vredig stadje, in de zomer wordt het overspoeld door toeristen

In de provincie Muğla van Turkije ligt de geliefde badplaats Marmaris. In de wintermaanden is het een vredige stad met ongeveer 50.000 inwoners maar in de zomermaanden loopt dit aantal al snel op richting de 250.000 inwoners. De geliefde badplaats ligt in een besloten baai, aan de Lycische Kust. Bij helder weer is het Griekse eiland Rhodos vanuit de jachthaven van Marmaris te zien.

Uitgaanscentra voor de langste nachten
Marmaris kent een lange geschiedenis met betrekking tot het toerisme. Er komen toeristen vanuit alle windstreken naar Marmaris voor een geweldige vakantie. Engelsen, Duitsers, Russen, Belgen Scandinaviers en Nederlanders zijn graag geziene toeristen in de zomermaanden. De badplaats is populair bij zoveel toeristen door de aanwezigheid van een enorm grote bazaar en de stad kent twee uitgaansgelegenheden, Barstreet en Long Beach. De Engelsen en Russen zijn voornamelijk te vinden in de uitgaansgelegenheden van Long Beach, terwijl Barstreet de thuishaven is van Nederlanders, Belgen, Scandinaviers en Turken.

Het openbaar vervoer brengt je naar een breed zandstrand

Marmaris heeft geen brede en lange zandstranden. Voor een mooi zandstrand is het noodzakelijk om naar het naastgelegen Cleopatra strand te gaan. Dit strand is veel breder en mooier dan het strand van Marmaris. Met het openbaar vervoer is het Cleopatra strand goed te bereiken. Door de aanwezigheid van een jachthaven en op gedegen afstand van het Griekse eiland Rhodos is Marmaris ook een uitvalsbasis voor toeristen die een cruise maken.

Dagexcursies naar Pamukkale of de stad Efeze

Vanaf de jachthaven is een dagexcursie naar Rhodos goed te doen. Er gaan verschillende plezier jachten naar Rhodos waardoor de mogelijkheid ook aanwezig is om Rhodos te verkennen. Er zijn nog veel meer excursies te boeken in Marmaris zoals naar de Pamukkale of de stad Efeze. De badplaats is vooral bekend om de gezellige sfeer en het fantastische klimaat. In de geliefde badplaats zijn hierdoor heel veel accommodaties te vinden. In alle gradaties is er wel een geschikte accommodatie te vinden. Tegenwoordig kiezen steeds meer toeristen voor de luxe resorts zoals het Ideal Prime Beach.

Accommodaties in alle gradaties

Er zijn ook andere soorten accommodaties zoals vakantiehuizen, bungalows, appartementen en eenvoudige hotels. Er is voor iedere soort toerist wel een geschikte accommodatie te vinden in Marmaris. Doordat Marmaris een bruisend centrum heeft zijn er naast heel veel gezinnen ook jongeren die er genieten van een vakantie. De jongeren strijken meestal neer in de nabijheid van het centrum terwijl de gezinnen dicht aan het strand in een luxueuze resort willen verblijven waar ze van alle gemakken worden voorzien.

Ideal Prime Beach in Marmaris

Voor een geweldige familievakantie is het Ideal Prime Beach Resort perfect. De accommodatie is ruim opgezet en heeft enorm uitgebreide faciliteiten voor het hele gezin. Het resort is direct aan de zee gelegen en in de tuin van het hotel is het zwembad met apart kindergedeelte gelegen. Er zijn ook drie waterglijbanen aanwezig. Het animatieteam van Ideal Prime Beach zorgt de hele dag voor activiteiten en in de avond is er een show of wordt er live muziek ter gehore gebracht. Voor jong en oud is het optimaal genieten van een Turkije vakantie in het Ideal Prime Beach Resort. Wil u meer lezen over dit hotel? Open dan deze link: http://www.idealprimebeach.net/