Lastminutes met kerst

Voor wie de kerstdrukte even wil ontlopen zijn er rondom de kerstdagen legio mogelijkheden, zowel dichtbij als ver weg, zowel naar de zon als naar de wintersport. Met kerst op vakantie zijn heeft natuurlijk voordelen en nadelen.

Zonvakanties met kerst

Sommige mensen vinden het heerlijk, maar onder een palmboom zul je merken dat de echte kerstsfeer wel moeilijker voor te stellen is. Heerlijk als je er echt hoognodig even tussenuit moet en toe bent aan een weekje volop zonvakantie.

Aanraders in de kerstperiode zijn:

Curaçao
Kaapverdië
Canarische Eilanden
Gambia

Hier is het in deze periode vaak nog prima weer. In Gambia en op de Kaapverdische eilanden kun je wel rekenen op 30 graden of meer, op Curaçao iets lager maar niet veel. Op de Canarische eilanden kan het prachtig weer zijn of al wat minder weer, dat hangt er een beetje vanaf.

20151124113031089F9A18401ECC1975960D5024BCCEFA

Wintersport aanbiedingen met kerst

Met kerst in de sneeuw is natuurlijk wel extra leuk. Als je een fervent wintersporter bent is naar de sneeuw rondom kerst hartstikke leuk. Met een vriendengroep of met het gezin, afhankelijk van je wensen is er van alles beschikbaar. Houd er wel rekening mee dat wintersport vaak per week geboekt moet worden en dat het in de periode tussen kerst en oud en nieuw druk kan zijn in de wintersportgebieden.

Een ander ding om rekening mee te houden is of er al genoeg sneeuw ligt. Op het moment van schrijven zijn veel skigebieden, met name in Frankrijk nog gesloten omdat er geen sneeuw gevallen is. Nu zal dat vroeg of laat ongetwijfeld gebeuren, maar het is praktisch om even goed te kijken. Trouwens, als je een wintersportvakantie boekt en met eigen vervoer reist, denk dat ook even aan het plannen van de reis. Met name in de kerstvakantie en voorjaarsvakantie reizen heel veel mensen op hetzelfde moment naar de populaire wintersportgebieden, vaak met gigantische files tot gevolg. Als je files wilt vermijden is het aan te raden de dag ervoor al te vertrekken of misschien iets later te reizen. De tijd die dat extra kost weegt niet op tegen de tijd in de file.

wintersport aanbiedingen