Lastminute wintersportreizen

De wintersport is zo’n vakantie waar een lastminute echt van pas kan komen. Zo wil je natuurlijk zeker weten dat er voldoende sneeuw ligt en zoek je naar bestemmingen met voldoende sneeuw om goed te kunnen skien en snowboarden. Als je niet standaard elk jaar naar dezelfde wintersportbestemming wilt zijn er dan ook meer dan genoeg aanbiedingen te vinden, vaak zelfs nog lastminute. Voor populaire skigebieden geldt wel dat de prijsverschillen zelfs bij een lastminute niet altijd groot zijn, waardoor het voor populaire skigebieden wel raadzaam kan zijn om gewoon lekker vroeg te boeken.

Op deze pagina geven we je een klein overzicht van populaire skigebieden en een directe link naar het op dit moment beschikbare wintersport aanbod.

Lastminutes wintersport Oostenrijk

De meest populaire reisbestemmingen voor wintersportvakanties in Oostenrijk zijn komend jaar Mayrhofen, Gerlos, Zell am See en Hinterglemm. Met name de laatste twee zijn heel interessant omdat meerdere skigebieden hier hun skipassen aan elkaar gekoppeld hebben. Dat betekent dat je enorm veel verschillende pistes kunt proberen en elke dag een nieuw skigebied kunt proberen als je dat zou willen. Ideaal voor de al wat gevorderde wintersporter.

Skigebied Mayrhofen – lastminutes

Mayrhofen ligt in het Zillertal en is in de winter een bruisende stad. Behalve winkels, restaurants en dat soort dingen vind je in Mayrhofen ook veel apres-ski mogelijkheden. Als je niet gebonden bent aan de voorjaarsvakantie raden we je trouwens sterk aan gewoon voor een andere week te kiezen, omdat de tarieven en prijzen in de voorjaarsvakantie wel het dubbele zijn van omliggende weken.

Een weekje Mayrhofen met eigen vervoer kost in de voorjaarsvakantie al snel EUR 700 per persoon, terwijl een week later hetzelfde appartement beschikbaar is voor slechts EUR 370 per persoon.

CHECK ZELF DE MOGELIJKHEDEN IN MAYRHOFEN

lastminute wintersport mayrhofen

Skigebied Gerlos – lastminutes Oostenrijk wintersport

Ook in het Zillertal ligt het populaire Gerlos, enorm populair onder Nederlanders en al jaren 1 van de plekken om heen te gaan als wintersportbestemming. Er zijn veel discotheken, pubs en er zijn veel Nederlandse artiesten die in het wintersportseizoen optreden in en rondom Gerlos. Een aanrader dus voor een wat jonger publiek dat behalve het skien en snowboarden ook de apres-ski belangrijk vindt.

In Gerlos kun je in de week van 19 februari nog wel appartementen vinden, maar de week erna zijn de kosten enorm en de beschikbaarheid beperkt. We raden je in dit geval ook niet aan om te wachten op een lastminute, maar Gerlos te boeken zodra je zeker bent dat je hier naartoe wilt als wintersportbestemming. Als je niet gebonden bent aan een periode zijn er zeker wel goede deals te vinden trouwens!

Gerlos Oostenrijk lastminutes

CHECK LASTMINUTES GERLOS

Oostenrijk is voor Nederlanders nog altijd de meest populaire wintersportbestemming. De cultuur komt redelijk overeen, de prijzen zijn oke en de afstand vanaf Nederland is heel goed te doen, ook met de eigen auto. Doordat we in Nederland maar een korte voorjaarsvakantie hebben is het wel enorm geconcentreerd en zijn er maar een paar weken waarin iedereen tegelijk op wintersport vakantie gaat. Dit zorgt ervoor dat de prijzen in die periode erg hard stijgen, terwijl een paar weken eerder of later de prijzen juist weer heel laag zijn en je probleemloos een goedkope lastminute wintersportvakantie kunt boeken op een plek waar je in het hoogseizoen vier keer zoveel betaalt.

Beginnende skier of snowboarder?

Als je met kleine kinderen op wintersport gaat of nog niet heel ervaren bent, zijn er nog veel andere mogelijkheden die interessant zijn voor een wintersportvakantie. Zo zou je eens kunnen denken aan het reuzengebergte in Tsjechie. Hier zijn de pistes kleiner, minder heftig en lang, maar in bijvoorbeeld Splyndruv Mlyn kun je voor hele lage prijzen ook in het hoogseizoen terecht. Het is niet zo ver rijden vanuit Nederland en het is er gezellig en vooral erg goedkoop. Een ideale manier om samen met het gezin op wintersport te gaan zonder dat je er maanden krom voor hoeft te liggen.

Check hier het wintersport aanbod in Tsjechie.

Lastminutes wintersport Frankrijk

Ook Frankrijk heeft een groot aantal pistes en mogelijkheden voor beginnende en gevorderde wintersporters. Bekende plekken als Val Thorens, waar lastminutes niet voor de hand liggen, maar ook heel veel gebieden die bij Nederlanders minder bekend zijn, maar wel heel veel mogelijkheden bieden.

Frankrijk is voor wintersportreizen vaak net iets duurder dan Oostenrijk en de afstand is iets groter, maar hoge bergen en stevige afdalingen maken een hoop goed.

Reisaanbieders lastminute wintersport

Er zijn verschillende aanbieders die goedkope lastminutes aanbieden in de winter. Zo is Sunweb natuurlijk een bekende partij, maar ook partijen als TUI en Kras zijn aanbieders van wintersportreizen en gebieden.

Als je een lastminute wintersport wilt boeken is het wel van belang goed te kijken naar wat je wilt. Let bijvoorbeeld bij het kiezen van accommodatie op:

  • Afstand van de skiliften
  • Afstand van dorp of stad (afhankelijk ook van wat je wilt)
  • Verzorgingsniveau. Wil je luxe of wil je vooral een plek om ’s nachts te slapen
  • Faciliteiten. Bij sommige appartementen heb je toegang tot een hotelzwembad, wat handig is als je bijvoorbeeld met kinderen reist.
  • Niveau van de skipistes.
  • Andere dingen die er te doen zijn. Ook als je met kinderen op reis gaat kan het handig zijn om ook te checken of er mogelijkheden zijn om te sleeen bijvoorbeeld.