Lastminute Turkije 2016, doen of niet?

Een veelgestelde vraag is of het verstandig is om in de zomervakantie 2016 te gaan voor een lastminute Turkije. In dit artikel bekijken we voordelen en nadelen van een lastminute Turkije 2016. Houd bij alles wel in gedachten dat je zelf vooral moet kijken waar je je goed bij voelt. Een vakantie moet immers vooral ontspannen zijn.

Megagoedkope all-inclusives Turkije

2016 wordt ongetwijfeld het jaar waarin je het goedkoopst naar Turkije op vakantie kunt gaan. Luchtvaartmaatschappijen ontvangen zelfs subsidies vanuit Turkije om te blijven vliegen naar de bekende badplaatsen.

Er zijn al 8-daagse all-inclusives Turkije gesignaleerd voor slechts EUR 149 per persoon, wat natuurlijk bizar is. Volg het lastminute blog om op de hoogte te blijven van deze goedkope lastminutes, want ze vliegen de deur uit. Met name de grote reisorganisaties als TUI, Sunweb en Corendon hebben grote belangen in Turkije en ontzettend veel capaciteit.

Veilig naar Turkije

Er is geen negatief reisadvies voor Turkije. Wel wordt waakzaamheid geadviseerd. De meeste grote resorts beschikken over een eigen beveiliging en het is de Turkse politiek er natuurlijk alles aan gelegen om de veiligheid van de toeristen te garanderen. In Tunesie is het toerisme na de aanslagen daar met 80% afgenomen, een rampscenario voor de Turkse staat en toerisme industrie.

Je kunt er dus op rekenen dat er veel aandacht en energie gestoken word in beveiliging. Toch is het raadzaam om hele drukke plekken te mijden en enigszins oplettend te zijn, ook tijdens je vakantie, maar zoals we gezien hebben geldt dit helaas voor meer plekken en landen.

Prijzen lastminute Turkije

Je kunt er rustig vanuit gaan dat verderop in het boekingseizoen de prijzen voor populaire Turkse bestemmingen nog lager worden. Wil je dus goedkoop in een 5-sterren resort in Alanya of Antalya verblijven, dan raden we je aan nog even te wachten met boeken en een week of 6 voor je van plan bent echt op vakantie te gaan de lastminutes (via deze site) grondig te checken.

Alternatieven Turkije

Goede alternatieve reisbestemmingen voor Turkije zijn natuurlijk de Griekse eilanden, maar ook de Spaanse kust en Portugal zijn extra populair. Dit betekent natuurlijk wel gemiddeld een stuk hogere prijzen, terwijl je voor wat betreft veiligheid niet per se beter af bent.