Lastminute op reis?

Lastminute op reis gaan is misschien wel het lekkerste wat er is. Nog even een reis uitzoeken, kijken waar het lekker warm is en genieten van een heerlijke lastminute zonvakantie ergens in de wereld. In de afgelopen periode hebben we met name aandacht besteed aan exotische lastminutes zoals in Gambia, Kaapverdie of Curacao, maar natuurlijk kun je dichterbij huis ook genieten van een heerlijke lastminute.

Wat lastminute op reis gaan zo leuk maakt is dat je voor de laagste prijzen kunt boeken en zeker als het je niet zo heel veel uitmaakt waar je terecht komt zolang het kwalitatief maar goed is kun je topdeals scoren!

lastminute op reis

Beste reisperiodes om lastminute op reis te gaan

De periode waarin je het beste kan reizen verschilt nogal per bestemming. Zo zijn Spanje en Portugal heerlijk in September en Oktober, maar is het er in Februari en Maart relatief koud, in ieder geval te koud voor een relaxte zonvakantie.

Hieronder hebben we een overzichtje gemaakt van de belangrijkste lastminute bestemmingen en de beste periode om te reizen. We hebben daarbij ook periodes waarin het eigenlijk te warm is meegenomen, maar voor sommige mensen zal het ongetwijfeld geen probleem zijn om in de hitte te mogen verblijven.

Spanje lastminutes:

November tot en met Maart zijn eigenlijk niet ideaal voor een zonvakantie Spanje. Wel is het er prima overwinteren of om dingen te bezichtigen. Voor een stedentrip naar Barcelona of Sevilla bijvoorbeeld is het een prima periode. Van mei tot en met oktober is het dan alweer heerlijk weer over het algemeen, waarbij juni en september de maanden zijn waarin de temperatuur het meest stabiel is tussen de 25 en 30 graden. Ons advies voor een lastminute zonvakantie Spanje zou dan ook Juni of September zijn, maar ook halverwege mei en tot half oktober is het weer vaak heerlijk.

Last minutes Curacao

Dit is een makkelijke, eigenlijk is het hier altijd heerlijk weer. Dat geldt ook voor Sint Maarten en andere eilanden rondom Curacao. Met een gemiddelde temperatuur die altijd tussen de 30 en 35 graden is kun je hier heerlijk verblijven. Daarnaast is het ook nog eens een topbestemming om te duiken of te snorkelen. Lastminutes naar Curacao zijn over het algemeen wel duurder dan een zonvakantie naar Spanje. Houd er wel rekening mee dat in het najaar orkaanseizoen is en er een (kleine) kans bestaat op zeer onstuimig weer. Het zijn uitzonderingen, maar toch.

Egypte beste reisperiode

Behalve het reisadvies is het weer natuurlijk voor Egypte ook van belang. Wij stellen de periode maart, april en mei voor, en september en oktober. De tussenliggende maanden is het vaak enorm heet en de periode na september is het dan net weer te fris om een echte zon vakantie te boeken

Lastminute Gambia

In Gambia kun je het hele jaar terecht. We hebben het afgelopen jaar regelmatig aandacht aan Gambia gegeven omdat het een reisbestemming is die als zonvakantie enorm in opkomst is. Het is een arm land, maar met prachtige natuur en mooie resorts die in snel tempo ontwikkelen. Een aanrader en vaak heel betaalbaar.

Lastminutes Turkije

Ook Turkije bespreken we regelmatig op dit blog omdat het natuurlijk een populaire reisbestemming voor zonvakanties is onder Nederlanders. De beste periode wat ons betreft zijn de maanden juni en september, maar in de zomer kun je er ook heerlijk genieten van mooi weer. Wel is het in juli en augustus soms erg heet. Als je een all inclusive zonvakantie boekt wellicht niet zo erg, maar als je allerlei excursies in gedachten hebt zijn juni en september mooier en vaak ook nog eens twee keer zo goedkoop!