ardennen lastminutes

Last minutes huisje huren Ardennen

De Belgische Ardennen zijn de perfecte bestemming voor een weekendje weg in de winter. Door de grotere hoogte is er natuurlijk kans op sneeuw, maar ook zonder sneeuw is de sfeer en gezelligheid in de Ardennen zeker de moeite waard.

In de Ardennen kun je kiezen voor hotels, maar over het algemeen zijn vakantiehuisjes in de Ardennen luxer, beter uitgerust en vaak verrassend luxe. Een huisje met bubbelbad of jacuzzi en sauna is geen uitzondering.

Een ideale reisbestemming voor een weekendje Ardennen is bijvoorbeeld Durbuy. Dit redelijk grote stadje heeft veel karakter en door het jaar heen veel mogelijkheden om actief bezig te zijn. Een weekendje Ardennen boek je al voor 200 euro voor een weekendje, maar we raden eigenlijk aan voor een iets luxer huisje te gaan. Daar betaal je tussen de 400 en 500 euro voor, mede afhankelijk van de grootte natuurlijk.

Huisjes Ardennen

MEER WETEN OVER HUISJES IN DE ARDENNEN?

Lastminute naar de Ardennen?

Ook als je niet zo’n planner bent en kort vantevoren wilt boeken kun je prima terecht in de Ardennen. Alleen in de echte kerstvakantie is het raadzaam verder vooruit te boeken, maar in de overige maanden is het geen probleem. Daarnaast hebben de Belgische Ardennen het grote voordeel dat het relatief dichtbij is. Vanaf Utrecht ben je in 3 uurtjes in het hart van de Ardennen.

Lastminute kun je voor vierpersoonshuisjes en huisjes tot 8 personen wel terecht. Zoek je een groepshuis voor een groep groter dan 16 personen, dan is het wel weer raadzaam tijdig te boeken. Groot voordeel van de Ardennen is wel dat je relatief goedkoop grote huizen kunt huren en er verschillende groepshuizen te vinden zijn met soms wel plek voor 80 personen. Ideaal als je met een voetbalclub of vereniging een weekendje weg wilt plannen.

Sportief in de Ardennen

Er zijn weinig gebieden te vinden die zo dicht bij Nederland liggen maar toch zo anders zijn. De mogelijkheden voor een sportieve vakantie zijn eindeloos. Wandelen, mountainbiken zijn natuurlijk favoriet, maar je kunt bij de vele outdoorbedrijven probleemloos tientallen andere activiteiten ondernemen. In Durbuy vind je een groot avonturenpark met veel mogelijkheden, maar natuurlijk is ook het traditionele kanovaren op de Oerthe een aanrader. Met name voor gezinnen die sportief zijn en graag lekker op pad zijn zijn de Ardennen top. Onze aanraders:

  1. Kanoen op de Oerthe – mag eigenlijk niet ontbreken aan een Ardennenbezoek. Leuk, prima te doen en mooi!
  2. Mountainbiken – een dagje mountainbiken hoort er eigenlijk ook wel echt bij. Genieten van de heuvels en natuurlijk lekker actief bezig zijn.
  3. Klimmen – er zijn verschillende plekken in de Ardennen waar je kunt rotsklemmen. Aanrader voor jong en oud!

Tips voor goedkope Ardennen huisjes

  • Boek vroeg of heel laat. Beiden zijn ongeveer even goedkoop.
  • Voor populaire reisdata zoals de kerstvakantie is vroeg boeken aan te raden
  • Bekijk goed waar je wilt zitten tijdens je reis. Huisjes richting Luxemburg (omg. Gouvy) zijn vaak goedkoper dan huisjes die wat dichterbij Luik en Maastricht liggen.
  • Selecteer goed op faciliteiten. Bekijk wat je zoekt in een huisje en vergelijk dat onderling met elkaar.
  • Over het algemeen geldt: hoe luxer het huisje hoe duurder het weekendje weg, maar dat hoeft zeker niet altijd zo te zijn. Soms kiest een verhuurder voor een lager bedrag en een snellere verhuur.
  • Let heel goed op extra kosten zoals eindschoonmaak etc.
  • Inspecteer bij aankomst het huis grondig en maak foto’s bij twijfel. Voorkom discussie achteraf en lees goed na hoe je het huisje moet achterlaten.

MEER WETEN OVER HUISJES IN DE ARDENNEN?