kaapverdie lastminutes

Kaapverdie in de winter

We schreven al eerder over lastminutes Kaapverdie, maar we gaan er in dit artikel nog even iets verder op in. Met name TUI zet zwaar in op de Kaapverdische eilanden. Op het moment geven ze zelf nog extra kortingen, waardoor de goedkoopste 8-daagse vliegreis Kaapverdie inclusief hotel voor slechts EUR 449 per persoon te boeken is. Maar….dan heb je natuurlijk niet de beste last minute ervaring.

Wij raden al snel aan om net iets meer te betalen, maar daarvoor in ruil onevenredig veel meer comfort en luxe te krijgen. Voor een kleine tweehonderd euro meer zit je al all-inclusive Kaapverdie, wat wel erg prettig is voor het budget. Je vliegt dan 8 dagen naar Sal, waar je verblijft in Vila Do Farol (een hotel), dat gemiddeld een 8,5 scoort. Deze accommodatie ligt aan het strand, heeft mooie kleurrijke bungalows en een prachtig zwembad en tropische tuin.

Wat dit hotel extra leuk maakt is de aanwezigheid van een surf en duikschool op de locatie!

Kaapverdie lastminute korting


Over de Kaapverdische eilanden

De Kaapverdische eilanden bestaan eigenlijk uit twee delen, de Noordelijke eilandengroep en de zuidelijke eilanden. Wat Kaapverdie als vakantiebestemming interessant maakt is natuurlijk het tropische klimaat. Het is er zelfs in de winter tussen de 18 en 24 graden en in de zomer tussen de 30 en 45 graden. Voor een echte zonvakantie ben je er dus prima op je plek. Kaapverdie ontpopt zich samen met Gambia steeds meer tot een top zonbestemming. Het is iets verder vliegen dan bijvoorbeeld Egypte of Turkije.

Om die reden is het ook een iets duurdere vakantiebestemming dan Griekenland of Turkije, maar het grote voordeel is wel dat het een reisbestemming is waar niet zoveel gebeurt. Je krijgt het echt eilandgevoel en geniet echt van een tropische zonvakantie! Voor winterzon is het helemaal een heerlijke bestemming.

Arm

Bijdragen aan de regionale ontwikkeling van landen als Gambia en de Kaapverdische eilanden is als toerist altijd een beetje vreemd. Deels is het natuurlijk ook zo, want een groot deel van het geld dat je uitgeeft komt niet rechtstreeks bij de bevolking terecht. Toch zorgt juist toerisme voor werkgelegenheid, bekendheid met een land en stijgende welvaart, banen en natuurlijk geef je ter plekke ook nog het een en ander uit aan souvenirs of activiteiten. Al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat je als toerist een kleine bijdrage levert aan de ontwikkelng van een land. Je ziet vanuit het verleden bijvoorbeeld bij Turkije dat de invloed van toerisme van grote invloed kan zijn op de ontwikkeling van inkomens en de ontwikkeling van handel.