Handige tips lastminutes

Het uitzoeken van een goede last minute aanbieding is, mede door het gigantische aanbod van reisaanbieders die allemaal spectaculaire aanbiedingen geven, nog niet zo makkelijk. Prijs is natuurlijk een belangrijke overweging, maar minstens zo belangrijk zijn de betrouwbaarheid van de reisorganisatie, de kwaliteit van waar je terecht komt en met name de verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Een tweede belangrijk onderdeel van een goede last minute deal is dat je duidelijk weet wat je krijgt. Bij sommige aanbieders komen er allerlei extra kosten bij op het moment dat je uiteindelijk wilt gaan boeken. Op dit blog vermelden we deze extra kosten, zo kun je goed vergelijken met elkaar.

Tips bij het zoeken van een last minute

  1. Bedenk wat je zoekt. Als het niet heel veel uit maakt waar je naartoe gaat, maar bijvoorbeeld zoekt naar een zonvakantie van een weekje, is het makkelijker om iets goedkoops en goeds te vinden dan wanneer je hele specifieke wensen hebt. Toch is het goed om vooraf even op een rijtje te zetten wat voor aanbieding je precies zoekt.
  2. Bepaal hoeveel luxe je nodig hebt. Ben je op zoek naar een last minute om er gewoon even tussenuit te gaan? Ga je veel in en rondom je hotel zijn of ga je juist op stap en maakt je accommodatie minder uit dan de omgeving. Over het algemeen geldt dat voor luxe een prijs staat. In bepaalde periodes is luxe echter een heel betaalbare mogelijkheid, zeker in het laagseizoen.
  3. Let goed op de temperatuur ter plaatse. Het is super om voor 100 euro een week all inclusive naar Turkije te kunnen, maar als dit in januari is kun je er op rekenen dat het niet zo druk is en de temperatuur niet heel aangenaam is, althans niet voor een echte zonvakantie.
  4. Bedenk wat je budget is. Je budget zou uitgangspunt moeten zijn bij het kiezen van de juiste last minute aanbieding. Houd er ook rekening mee dat je ter plaatse natuurlijk nog een en ander uitgeeft.
  5. Let niet op de vanaf prijzen, maar zoek specifiek. Als je al reisdata in je hoofd hebt, zoek dan ook specifiek rondom die reisdata. De vanaf prijzen die getoond worden bij belangrijke reisaanbieders als corendon en sunweb zijn namelijk lang niet altijd de prijzen die gelden voor de meer populaire reisperiodes.
  6. Bekijk veel foto’s. Foto’s zeggen veel over de locatie. Nu zijn bij veel reisaanbieders de foto’s niet van superkwaliteit en zijn er veel standaard foto’s, maar probeer een goed beeld te vormen van wat je gaat doen en waar je naartoe gaat.

Over dit lastminute blog

Op dit weblog beschrijven we dagelijks goede aanbiedingen van de grootste reisaanbieders. We geven achtergrondinformatie over de bestemmingen, over de reisperiodes en tellen alvast de verborgen kosten bij de prijs op. Zo krijg je via ons blog een goed en realistisch beeld van de kosten van jouw last minute. Daarnaast beschrijven we de faciliteiten van de accommodatie in detail en zetten we goede foto’s bij de aanbieding. Op die manier kun je je een goed beeld vormen van je toekomstige vakantie.

Over prijs

De prijs is een belangrijk onderdeel van een reis, maar tegelijkertijd ook een heel onbelangrijk onderdeel. Ons advies is: bepaal je budget, bedenk wat je uit wilt en kunt geven aan je lastminute vakantie en zoek iets dat daarbij past. Ga niet voor de laagste prijs per se, maar kijk of het hotel of appartement dat je op het oog hebt aan je verwachtingen voldoet. Lees recensies van anderen, maar wees ook kritisch, de mening van 1 iemand hoeft niet overeen te komen met wat je eigen mening zou zijn.