Egypte weer veel geboekte vakantiebestemming

De magie van Egypte is nooit verdwenen, zelfs na de revolutionaire chaos van de laatste jaren. De palmbomen wuiven nog steeds, de Nijl kronkelt door de groene woestijnachtige vallei en de Rode Zee heeft nog steeds een prachtige onderwaterwereld. De aantrekkingskracht om naar Egypte te reizen is nog steeds aanwezig, zoals altijd het geval is geweest. Maar door de aanhoudende onrust zijn het aantal boeking flink gedaald. Maar zoals altijd is er licht aan het einde van de tunnel, zo ook bij het aantal boekingen naar Egypte.

Het hoogseizoen van 2014 heeft het tij doen keren in Egypte. Toeristen voelen zich weer aangetrokken tot de weelderige badplaatsen en willen niets liever dan een genieten van al het prachtig en praal dat het land te bieden heeft. In Nederland zijn het aantal boeking voor een vakantie naar Egypte sterk gestegen. Het aantal is nog steeds niet terug op het oude niveau maar dat er weer reizen geboekt worden als een enorme vooruitgang. Helemaal als je je bedenkt dat de lokale bevolking in de badplaatsen moeten rond komen van het toerisme.

Rode Zee scoort een 8,1, hiermee is de Rode Zee helemaal terug als strandbestemming

De toeristen die afgelopen zomer een Egypte vakantie hebben genoten zijn uitermate tevreden over het de vakantie en het land. Uit een recentelijk onderzoek onder 13.000 Nederlanders komt naar voren dat Egypte, de Rode Zee een 8,1 krijgt. Met deze score kunnen we wel stellen dat de badplaatsen aan de Rode Zee weer helemaal terug in business zijn. Er werd al die tijd wel geopperd dat de Rode Zee min of meer veilig gebied was, omdat de onrust zich vooral in de hoofdstad Caïro afspeelde. Toch besloten ministeries om een negatief reisadvies af te geven voor een vakantie naar Egypte, ook al was het naar de toeristische Rode Zee.

Advies: Ga niet alleen opstap

Alles aan Egypte word bestempeld als geweldig en vooral de toeristen die het land al vaker hebben aangedaan tijdens een vakantie zijn blij dat ze weer terug kunnen naar hun geliefde vakantiebestemming. Het is nog steeds niet helemaal rustig in de hoofdstad en het is je niet aan te raden om zonder begeleiding van het resort af te gaan. Want er is altijd een kans aanwezig dat er iets kan gebeuren, ondanks dat het toeristische gebied ver van de onrustige stad Caïro is gelegen.

Hurghada toeristencentrum van Egypte

Veel toeristen geven de voorkeur uit aan een verblijf in een hotel in de badplaats Hurghada. Het is een toeristencentrum aan de Rode Zee. Tussen de jaren 1980 en 1990 hebben heel veel Amerikaanse, Europese en Arabische investeerders van het ooit pittoreske dorpje een waar vakantieparadijs gemaakt. Het strekt zich nu uit over een lengte van 35 kilometer langs de Rode Zee. Het bestaat uit heel veel verschillende delen zoals het moderne toeristische centrum Sakkala, Downtown het oude centrum en de eindeloze kusstrook waar vrijwel alle hotels en resorts gelegen zijn. Hurghada is de ultieme vakantiebestemming voor een Egypte vakantie.