Een paar lastminute tips – hoe boek je echt goedkoop

Een nadeel bij het boeken van lastminutes is dat je door de bomen al snel het bos niet meer ziet. Aanbiedingen zitten soms vol met onduidelijkheden en de prijs die je ziet staan wordt altijd net ietsje meer.

Het allerbest kun je een last minute boeken op het moment dat je flexibel bent met zowel je reisdatum als je reislocatie. Op die manier ligt alles open en kun je gaan kijken naar eisen die je aan je lastminute stelt.

Wat ons betreft een paar tips:

  • Let op verborgen kosten. Vaak komen er nog boekingskosten bij, soms zelfs kosten die nog ter plaatse betaald moeten worden. Al dat soort dingen zijn belangrijk om mee te nemen.
  • If it’s too good to be true, it probably is! Wees realistisch over de kosten van je reis. Ook een lastminute aanbieding is een product waar een reisorganisator nog geld aan moet verdienen. Als je een extreem goedkope aanbieding ziet, controleer dan goed of je reisorganisatie aangesloten is bij een garantiefonds, neem contact met ze op. Wij raden aan bij bekende organisaties te boeken.
  • Bedenk goed wat je eigen eisen ook zijn. Wil je graag een all inclusive, wil je graag veel vrijheid, wil je een huurauto erbij, of iets anders? Neem dit mee in je afweging.
  • Bekijk reviews en ervaringen van andere reizigers. Neem deze wel met een korreltje zout, maar kijk vooral naar het overall beeld.

sunweb lastminutes