Lastminutes Spanje

Lastminutes Spanje zijn vooral goedkoop te boeken in het winterseizoen natuurlijk, maar ook in mei, juni, september en oktober, als het weer er over het algemeen nog echt aangenaam is kun je goedkope aanbiedingen vinden. Er zijn een aantal gebieden in Spanje die vooral voor zonvakanties geliefd zijn, maar ook een stedentrip Barcelona, Sevilla, Valencia of Madrid boek je met enige regelmaat als goedkope lastminute. Op het lastminute-blog vind je regelmatig goedkope last minute aanbiedingen voor zowel stedentrips Spanje als goedkope zonvakanties naar bijvoorbeeld de Costa Brava of de Costa Blanca.

Wanneer lastminutes Spanje goedkoop boeken?

Er zijn een aantal periode in het jaar die optimaal zijn voor het boeken van een reisje naar Spanje. Middenin het hoogseizoen zijn de prijzen natuurlijk relatief hoog, want Spanje is niet alleen populair onder Nederlanders, maar ook veel Duitsers bezoeken Spanje graag. Ook de Spaanse eilanden zijn natuurlijk erg bekend als lastminute bestemming.

De beste tijd om goedkoop naar Spanje te gaan en optimaal te genieten van het weer zijn de maanden mei, juni, september en oktober. Van november tot en met maart is het op de meeste plekken eigenlijk te koud voor een echte zonvakantie, tussen de 15 en 20 graden gemiddeld. Deze maanden zijn wel weer perfect geschikt voor een stedentrip.

Aanraders stedentrips Spanje

Spanje heeft een aantal steden die zeer de moeite waard zijn voor een mooie stedentrip. Zo zijn Granada, Sevilla, Madrid en natuurlijk Barcelona allemaal erg populair. Met name naar Barcelona gaan veel goedkope vluchten. Let er wel op dat als je een vlucht naar Girona boekt dit nog een heel eind uit de echte stad ligt. Met en huurauto of een transfer kun je echter eenvoudig in het centrum van Barcelona komen.

Aanraders zijn:

  • Sevilla
  • Barcelona
  • Madrid
  • Granada

Topbestemmingen lastminute zonvakanties Spanje

Populair in Spanje zijn onder andere Benidorm (maar over het algemeen met een wat ouder publiek), Lloret de Mar, Salou, Blanes en eigenlijk de hele Costa Brava en Costa Blanca. Met een gemiddelde temperatuur in juni, juli en augustus en september van boven de 25 graden ook volstrekt logisch natuurlijk. Wie wil er niet genieten van heerlijk weer, de mooie zandstranden en natuurlijk het lekkere eten in Spanje. Een aantal topbestemmingen in Spanje zijn:

  • Tenerife
  • Mallorca
  • Gran Canaria
  • Costa Blanca
  • Costa Brava
  • Lanzarote

De Canarische eilanden liggen weliswaar iets verder weg, maar zijn daardoor ook in de winter betere bestemmingen voor lastminute reizen.

Wetenswaardigheden

In Spanje betaalt men natuurlijk gewoon met de euro. Prijzen liggen over het algemeen iets lager dan in Nederland, maar uiteraard betaal je in toeristische gebieden meer dan buiten de toeristische gebieden. Er wonen bijna 50 miljoen mensen, maar gezien de grootte van het land is het nog altijd dunbevolkt met ongeveer 86 mensen per vierkante kilometer. Onderling zijn de regio’s best verdeeld. Zo is Catalonie, waar onder andere Barcelona ligt een heel ander gebied dan bijvoorbeeld het Baskische deel van het land. De grootste stad van Spanje is Madrid met ruim 3 miljoen inwoners, gevolgd door Barcelona met ruim anderhalf miljoen inwoners.

Lastminute aanbiedingen Spanje

Regelmatig hebben grote touroperators als TUI, Sunweb en Kras aanbiedingen naar Spanje. Vaak gaat het hierbij om vliegvakanties incl. een appartement in 1 van de vele toeristische plaatsen langs de kust. Met verschillende vliegmaatschappijen kun je ook zelf goedkoop een reis boeken naar Spanje. Met name Ryanair vliegt goedkoop naar Barcelona, maar ook andere maatschappijen zoals Vueling verzorgen vluchten van en naar Spanje. Let er wel goed op dat je rekening houd met eventuele bijkomende kosten voor bijvoorbeeld bagage.