Lastminutes Alanya Turkije

Lastminutes Alanya kun je boeken bij eigenlijk alle grote touroperators. Deels bieden ze zelfs dezelfde hotels en resorts aan. Als je dus niet per se in een bepaald hotel wilt kan onderling prijzen vergelijken geen kwaad. Op deze pagina beschrijven we wat je allemaal kunt doen, welke things to do and see er zijn in Alanya en waar je heen kunt als je je resort heel even zat bent.

Bezienswaardigheden Alanya Turkije

Burcht van Alanya

De Burcht van Alanya geeft je een mooi uitzicht over Alanya en de zee. Voordele is dat je er eenvoudig met de bus kunt komen en dus niet in de hitte voor naar boven hoeft te gaan. Met Dolmus lijn 4 kun je er heen. Onderweg vind je allerlei marktjes. Houd er rekening mee dat je entree moet betalen.

Sealanya

Als je ooit wilt zwemmen met dolfijnen een goede tip. Niet heel goedkoop, maar ook weer niet extreem duur. De video en foto’s zijn dan wel weer duur, dus maak rustig zelf wat foto’s. Behalve zwemmen met dolfijnen kun je ook verschillende shows zien.

Dim cave

Als je nog niet eerder in een grot bent geweest is dit een hele mooie. De grot is zeker de moeite waard voor een uitstapje, maar je hoeft er geen hele dag voor uit te trekken.

Alanya Aquapark

Als je niet in de luxe positie bent om in een megaresort met eigen aquapark te zitten is dit een leuk uitstapje voor het hele gezin. Je kunt dit boeken als uitstapje vanaf je hotel voor ongeveer 35 euro. Je kunt ook zelf met de bus gaan, maar als toerist betaal je natuurlijk sowieso weer meer, dus voor je eigen gemak en comfort kun je net zo goed vanuit je eigen hotel de excursie boeken.

Jeep safari Alanya

Voor wie wat meer de binnenlanden in wil trekken zijn de Jeep Safari tours zeker een aanrader. Niet goedkoop, maar wel hartstikke leuk en je ziet nog eens wat van de omgeving.

Lastminutes Alanya

De goedkoopste periode om Alanya te bezoeken is natuurlijk de winter, maar dat is gelijk ook de periode waarin heel veel dingen gesloten zijn. De maanden mei, juni, september en het begin van oktober zijn in dat opzicht prijstechnisch het meest interessant. Je betaalt dan nog niet teveel, maar hebt toch al de drukte van de zomer en alles is gewoon open. Ook de meeste hotels en resorts zijn pas in mei weer volledig operationeel, wel zo fijn als je een all-inclusive boekt of in een groot resort zit.