Lastminutes Turkije

Turkije is al jaren de meest populaire vakantiebestemming voor zonvakanties, met vele duizenden Nederlanders die jaarlijks neerstrijken aan de Turkse riviera voor een mooie all inclusive of ultra all inclusive vakantie. Veel hotels zijn groot, beschikken over enorm veel faciliteiten en vaak meerdere zwembaden. Een ander voordeel van Turkije als vakantiebestemming is dat het er relatief goedkoop is. Zeker buiten het hoogseizoen om kun je tegen scherpe prijzen lastminutes vinden naar Turkije, vaak op basis van all inclusive.

Bekende badplaatsen Turkije

De meest bekende badplaatsen in Turkije zijn natuurlijk Alanya en Antalya. Vooral voor Nederlanders vind je hier veel lastminute reizen naartoe.

Ook Marmaris wint aan populariteit onder Nederlanders.

Alanya lastminutes

Alanya ligt aan de Turkse mediterrane kust en is 1 van de grootste en meest populaire vakantiebestemmingen in Turkije. Alanya heeft een goed winkelaanbod, een grote wekelijkse markt op vrijdag en goede supermarkten. Het is relatief westers waardoor het ook onder Nederlanders een geliefde bestemming voor een zonvakantie is.

Natuurlijk is het weer 1 van de belangrijkste redenen om een zonvakantie in Turkije te boeken. De meeste reisorganisaties die reizen naar Turkije aanbieden (waaronder Corendon en Sunweb natuurlijk) doen dit vrijwel het hele jaar door. Belangrijk is om goed te kijken naar het weer. Midden in de zomer kan het zeer warm zijn, maar in januari en februari kan een geweldig hotel best uitgestorven zijn en de temperatuur laag. We raden je altijd aan om niet alleen op de prijs van een lastminute te letten, maar vooral heel goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Op die manier weet je zeker dat je niet alleen van een goedkope vakantie geniet, maar ook van een mooie vakantie!


Antalya lastminutes

Antalya is een van de meest bezochte vakantieplekken van Turkije.  Van all inclusive resorts tot eenvoudige appartementen, Antalya is van alle markten thuis. Het kilometerslange strand en het helderblauwe zeewater, gecombineerd met heerlijk weer, hebben een grote aantrekkingskracht op toeristen. In het hoogseizoen betaal je in en rondom Antalya dan ook stevige prijzen. Een goede lastminute kan dan ontzettend veel geld schelen.

Antalya ligt in het zuidwesten van Turkije en ligt aan de middellandse zee. In de zomer is het er erg warm, maar de maanden april, mei en oktober zijn ideaal om de stad te bezoeken voor een heerlijke zonvakantie. Het is dan niet te warm, maar vooral aangenaam weer.

In Antalya kun je met verschillende reisorganisaties terecht. Zeker in het laagseizoen boek je lastminutes Turkije tegen echt lage prijzen en kun je al voor EUR 200 per persoon een weekje genieten van een zonvakantie.

Antalya lastminutes
Ramada Plaza Antalya


Bodrum lastminutes

Bodrum is niet zo populair onder Nederlanders als Antalya en Alanya, maar zeker de moeite waard. In Bodrum vierden oorspronkelijk vooral de rijkere mensen hun vakantie, maar inmiddels is het vooral een enorm populaire badplaats. Het ligt in het zuidwesten van Turkije en de belangrijke badplaatsen Marmaris, Bitez, Toba en Kusadasi liggen allemaal aan de kust van Bodrum.

Wat Bodrum leuk maakt is dat er een goed uitgaansleven is, er voldoende reisaanbod is en je er uitstekend kunt genieten van een heerlijke ontspannen lastminute zonvakantie. Ook het Turkse achterland bereik je vanaf Bodrum eenvoudig en geeft je iets meer inzicht in Turkije als land en is een aangename afwisseling van het aan het strand liggen. Daarnaast heeft Bodrum een eigen luchthaven, wat zeker scheelt in de transfertijd als je eenmaal daar bent.