Lastminute bestemmingen

Er zijn een aantal reisbestemmingen die ideaal zijn voor een lastminute vakantie. Hoewel we ons op deze website vooral richten op zonvakanties binnen Europa zijn er een aantal reisbestemmingen die als lastminute bestemming ook zeker interessant zijn buiten Europa. Ook voor wintersportvakanties is een goede lastminute helemaal niet moeilijk te scoren, mits je weet waar je moet zoeken.

Populaire last minute bestemmingen

  1. Turkije – Turkse riviera. Eigenlijk de gehele Turkse riviera, met bekende namen als Antalya is ideaal voor een korte of middellange zonvakantie, vaak met een all inclusive formule waardoor je vooraf goed je budget kunt berekenen.
  2. Spanje – hoewel over het algemeen de Spaanse zonbestemmingen voor een iets ouder publiek bestemd zijn buiten het hoogseizoen om, kun je hier heerlijk verblijven en mooie lastminuite deals vinden.
  3. Canarische eilanden – Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura zijn populaire winterzon-bestemmingen die veel door mensen geboekt worden die buiten het hoogseizoen goedkoop, maar wel met de nodige luxe, op vakantie willen. Mooi weer, prachtige zwembaden en een goed stuk cultuur staan je hier te wachten.
  4. Portugal – met name Albufeira is een populaire reisbestemming voor een last minute zonvakantie.
  5. Egypte – Hurghada, Sharm el Sheikh en vele andere populaire bestemmingen voor een last minute zon vakantie vind je in Egypte. Vanwege de veiligheidssituatie vliegen tijdelijk veel Nederlandse touroperators niet meer naar Egypte.

Lastminutes verre reizen

Bekende lastminute bestemmingen die iets verder weg liggen van Nederland zijn bijvoorbeeld Curaçao, maar ook Florida, Gambia, Egypte en landen als Mexico en de Filipijnen winnen aan populariteit. De laatste jaren is Thailand als vakantiebestemming voor Nederlanders ook steeds populairder geworden. De vaak prachtige resorts en relatief lage kosten ter plaatse zorgen ervoor dat de kosten voor het vliegticket vaak de grootste kostenpost zijn van de hele reis.