Beste moment om te boeken

Wat is het beste moment om te boeken? Dit is natuurlijk de belangrijkste vraag op het moment dat je op zoek bent naar een echt goede deal voor je zonvakantie of all inclusive vakantie. Op deze pagina proberen we de vraag voor je te beantwoorden, maar je zult merken dat het antwoord nog niet zo eenvoudig is. De prijzen van aanbieders wisselen per dag en een en ander hangt ook af van wat je zelf wilt.

Flexibel qua reisbestemming? Dan is je beste moment:

Als je niet per se naar een specifiek hotel of een specifieke reisbestemming in gedachten hebt is je beste moment het boeken van een lastminute. Hierbij geldt: hoe later hoe beter. Bij de meeste touroperators kun je nog rustig tot een paar dagen vantevoren boeken. Voor een echt scherpe lastminute kun je het beste op het laatste moment boeken. Het nadeel is wellicht niet direct de reisbestemming van je dromen kunt kiezen, maar als je gewoon op zoek bent naar een weekje zonnen, relaxen en uitpuffen, dan is het ideaal.

Check bijvoorbeeld de aanbiedingen hier

Reisbestemming al besloten? Dan boek je het goedkoopst:

Als je al zeker weet waar je naartoe wilt is een stukje extra zekerheid fijn. Je hebt dan het meeste voorpret en kunt al helemaal toeleven naar je accommodatie en naar je vakantie. In dat geval ben je het goedkoopst uit met een vroegboek-actie. Het is dan belangrijk om goed in de gaten te houden wanneer de grote touroperators de strijd weer beginnen. Meestal is dit rond de vakantiebeurs begin januari.

Een goede vroegboekkorting kun je vinden door gedurende het jaar de prijzen van jouw ideale hotel of appartement al een beetje in de gaten te houden. Je zult merken dat prijzen soms enorm verschillen. Dit komt vaak door gewoon een combinatie van vraag en aanbod, maar als klant kun je maar beter zorgen dat je aan de goedkope kant zit met je boeking.

Als je wel een reisbestemming weet, maar het niet uit maakt in welk hotel of appartement je zit kun je er ook voor kiezen om op de lastminutes te wachten. Deze zijn vaak goedkoper dan een reis met vroegboekkorting, maar het grote nadeel is dat je geen garantie hebt met betrekking tot je gewenste accommodatie. Het is dus een afweging wat het extra voordeel je waard is.

beste moment om te boeken

Geen eenheidsworst:

Zoals je ziet hangt het ideale en beste moment om te boeken helemaal af van je wensen en voorkeuren, maar ook een beetje van het type mens dat je bent. Schrijf je in voor de lastminute nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van fantastische lastminute aanbiedingen, maar ook van goede vroegboekkortingen.

lastminutes beste moment